Bakgårdsteateret

Loading Events

« All Events

Bakgårdsteateret

22. May @ 8:00 pm

“Det Historiske Slaget om Bakgaarden” er en interaktiv forestilling for hele familien som utspiller seg akkurat der du bor. Når Kong Durian den Grimme forsøker å annektere en bakgård i Oslo, blir publikum deltakere i et historisk slag om bakgårdens rettmessige eier. Forestillingen varer i ca. 40 minutter og er fullspekket av humor, ekstravagante kostymer og overdrevne karakterer. Det hele minner kanskje litt om en gammel teatertrupp, men er satt i en moderne og humoristisk setting som skal gi publikum et meningsfylt avbrekk i en stille tid.
Feil Teater er en friteatergruppe som siden 2015 har produsert en rekke forestillinger for både voksne og barn og unge. De siste årene har kompaniet turnert over så godt som hele landet, blant annet i regi av Den kulturelle skolesekken. Kompaniet har vunnet Teaterungdoms pris for årets forestilling med produksjonen “Jorda rundt på 80 dager”, som ble spilt på SALT og under Showbox-festivalen i 2019.
Handlingen i “Det Historiske Slaget om Bakgaarden” er enkel, men effektiv. Det har kommet en ny konge til byen, og nå reiser han rundt i Oslo for å avlegge innbyggerne et besøk. Kong Durian den Grimme lover alle som hyller ham som sin nye konge å få oppgradert bygården etter eget ønske. Fikse et stort basseng i bakgården? Sette opp klatrevegg? Ingen problem. Men det viser seg tidlig at kongen egentlig har en ond plan. Han vil kaste alle ut av leilighetene sine, rive bygårdene og bygge et gedigent palass bare til seg selv. Heldigvis dukker den snarrådige jenta Frigg opp og utfordrer ham til duell. På siden står Durians to lakeier og hisser opp stemningen. Til slutt innser kongen at han er ensom og isolert. Tanken på å bygge et palass til seg selv har gått i hode på ham. Fortjener han en ny sjanse? Det er opp til publikum å avgjøre.

Details

Date:
22. May
Time:
8:00 pm
Event Category:

Organizer

Showbøck